tiistai 6. huhtikuuta 2010

Saunan kuvat

Pääsiäinen meni, mutta taapeloitavaa on edelleen. Kamera jäi ikävä kyllä lähtöhäslingissä kotiin, mutta kuvaillaan taapelit sitten vaikka ensi viikonloppuna.

Asensimme ihan ensi alkuun Motonetistä ostamani poijun vahvistettuna faijan valamalla betonimöykyllä ja Markolta (shamppanjapullolla ostetulla) ylijääneellä I-palkilla jäälle odottelemaan kevättä. Ympäristökeskuksen heikoista jäistä antamat varoitukset eivät ainakaan meidän rannassa olleet kovin kurantteja, sillä kovaa jäätä oli ainakin puoli metriä ja se kesti tuon muutaman sadan kilon painon koko pääsiäisen ajan. Viikon-parin päästä nähtäneen, jaksaako poiju kannatella kettinkiä, jolla se on ankkuroitu noihin painoihin.

Tämän jälkeen sitten taapeloimme tuppeensahatut 75mm paksuiset (todella painavat) koivulankut, joista tulee aikanaan lattialankkuja. Lisäksi parkkasimme ja taapeloimme tuppeensahattuja 32mm mäntylautoja, jotka on sahattu pelkkahirsien kyljistä ylimääräisiksi jääneistä puista. Näistä on tarkoitus tulla aikanaan tuvan sisäkatto. Männyistä jäi vielä noin puolet kuorimatta ja taapeloimatta, ja koivutaapelistakin jäi katto tekemättä.


Tässä vielä hieman lisäinfoa tuosta rakennettavasta saunasta. Siitä tulee siis käsinveistetty hirsisauna, joka rakennetaan 175mm pelkkahirsistä lyhytnurkkaisena ns. lohenpyrstösalvoksilla. Rakennuksen kokonaisala tulee olemaan huimat 25m2 (tähän ei kuulu parvi).
Kuva tulevasta saunarakennuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti