keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Hirsikehikon pystytys

Toissaviikonloppuna päästiin taas tositoimiin. Hirsikehikko tuli lopulta valmiiksi, purettiin veistäjän toimesta ja siirrettiin nipuissa tontille. Sisäseinien piilutus piti alunperin tehdä purkuvaiheessa, mutta aikataulupaineista johtuen siitä jouduttiin luopumaan. Se voidaan toki tehdä vielä myöhemminkin.

Hirsiniput. Hirret oli siististi numeroitu neljään tällaiseen nippuun.

Ensimmäinen varvi. Hirret nosteltiin paikoilleen hirsinippujen kanssa samalla rekkakyydillä tulleella Gardemeisterin "Zatopekillä". Samalla vehkeellä nostettiin lauantaina myös naapurin rantaan uponnut Silver Eagle + Land Rover + traileri.

Hirsien tapitus. Teppo teki hienon mittaustyökalun tappien pituuden mittaamiseksi. Tikulla tarkistettiin reijän syvyys, ja tehtiin tapeista pari-kolme senttiä lyhyemmät. Näin tappeihin jää "laskeutusmisvara", eli tappi ei jää hirsiseinän laskeutuessa kantamaan ylempää hirttä.

Leka heiluu. Ja tappi saa kyytiä.

Ensimmäisen päivän aikaansaannos. Homma eteni aika kivasti, kun naisväki hoiti hirsien väliin tulevien eristeiden niittaamisen, Gardemeister nosteli hirret koneella paikalleen ja minä ja isäni jeesasimme hirsien asettamisessa ja laitoimme tapit paikalleen. Tässä vaiheessa työssäkäyvät joutuivat lähtemään ansiotyöhön, ja loppu-urakka jäi huru-ukkojen ja Gardemeisterin harteille. Heiltä meni hommassa kuvan ottamisen jälkeen vielä noin pari päivää, eli koko kehikon pystytys oli noin kahden ja puolen päivän homma keskimäärin kolmelta hengeltä.

Kehikon pystyttämisen jälkeen onkin sitten kiire saada rakennettua vesikatto, ennenkuin talvi koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti